Роджър Федерер продължава без загуба в груповата фаза на финалните турнири за годината. Швейцарският №1 в тениса записа 15-и пореден успех и трети в Червената група, след като надви Иван Любичич с 7:6, 6:4 и зае първото място в нея.

По този начин той класира за полуфинала и миналогодишния шампион Давид Налбандиян, който по-рано срази Анди Родик с 6:2, 7:6. Двамата, заедно с Любичич завършиха с баланс от по 1 победа и 2 загуби, но етническият арменец продължава напред благодарение на доброто си сетово съотношение.

Заемайки първо място в своята група Федерер може да срещне на полуфинала големия си съперник Рафаел Надал, който утре ще спори с Николай Давиденко за влизане в последните 4, тъй като и двамата имат по 1 успех и 1 поражение. Лидер е Джеймс Блейк с 2 победи, който среща вече отпадналия Томи Робредо и почти сигурно ще бъде съперник на Налбандиян в другия мач.

Федерер допусна пробив още в първия си сервис-гейм в мача, но след това подобри играта си и спечели спокойно тай-брека. След това направи ранен пробив във втория сет и въпреки че още в следващия гейм изоставаше с 0:40, удържа подаването си, след което спечели и останалите геймове, в които сервираше, печелейки по този начин и двубоя.

В другия мач Налбандиян успя да преодолее голяма семейна трагедия и да спечели мача. Часове по-рано аржентинецът разбра, че 9-годишният му племенник е загинал при инцидент с асансьор и дори се колебаеше дали изобщо да изиграе мача си. В крайна сметка го направи и победи леко Родик, който изобщо не показа качествата си от първите си 2 срещи в групата.