Финалистът в Шампионската лига Ювентус оформи два трансфера в последните часове на летния период - това са полузащитниците Ернанеш и Марио Лемина.

Ернанеш идва от Интер (Милано) за 11 милиона евро плюс 2 милиона евро бонуси, ако играчът постигне определени цели с екипа на Старата госпожа. Личният договор на футболиста е за три години.

30-годишният Ернанеш има 40 гола в Серия А за отборите на Лацио и Интер. Неговата задача е да бъде основна фигура в средата на терена, след като Юве не успя да се пребори за Аксел Вицел от Зенит и Юлиан Дракслер от Шалке.

Лемина, който навърши 22 години, пристига от френския Марсия под наем за една година с опция за откупуване 9,5 милиона евро плюс 1 милион евро бонуси, ако футболистът навърти определен брой мачове. В Марсилия пък отиват под наем като част от сделката Паоло де Челие и Маурисио Исла.

Ювентус, който регистрира най-лошия си старт в Серия А изобщо, се раздели през лятото с няколко знакови фигури. Това са Андреа Пирло и Артуро Видал от средата на терена, които подсилиха Ню Йорк Сити и Байерн Мюнхен, и Карлос Тевес.

Другите нови попълнения на отбора от това лято са Марио Манджукич, Паоло Дибала, Сами Кедира, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо и Симоне Заза.