Мелачката за треньори Палермо, където играе българският национал Ивайло Чочев, изхвърли поредния специалист начело на отбора. Валтер Новелино потвърди, че е уволнен само месец, след като пое сицилианския отбор.

"Освободен съм от задълженията си, много съм разочарован. Благодаря на момчетата и ръководството за престоя ми в клуба", заяви лаконично Новелино пред италианските медии.

Уволнението на треньора идва 24 часа след тежката загуба на Палермо 0:3 от Лацио насред стадион "Ренцо Барбера" в Сицилия. Новелино изкара само четири мача на пейката на отбора, записвайки три загуби и едно равенство. С него се тръгва и помощникът Джовани Тедеско, който пък по-рано бе назначен за старши, но поради липсата на тапия бе понижен в асистент.

От началото на сезона през пейката минаха още Джузепе Якини (два пъти), Гийермо Скелото, Джовани Боси и Давиде Балардини. Според италианските медии Балардини отново ще бъде привикан на пожар, а това ще бъде осмият треньор, който ще води Палермо през настоящия сезон.

Феновете на тима се вдигнаха на бунт срещу управлението на клубния президент Маурицио Дзампарини, който сменя треньорите си като носни кърпи. След снощната загуба от Лацио отборът на Ивайло Чочев остава в зоната на изпадащите с равни точки с отбора на Карпи.