Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан бе на седмото небе след класическата победа с 3:0 при гостуването на Ювентус в първия 1/4-финален мач от Шампионската лига.

Кристиано Роналдо бе в основата на успеха с двата си гола, а второто му попадение може спокойно да спори за едно от най-красивите изобщо в историята на турнира, след като намери топката със задна ножица в наказателното поле и направи безпомощен Буфон.

"Не е лесно да вкараш три гола на Ювентус и то на собствения им стадион. Представихме се просто страхотно, но и домакините играха много добре. Няма как да отречем, че ни създадоха трудности. Имаха шансове да ни вкарат и попадения, но ние просто бяхме безупречни в защита и освен това показахме много по-добра ефективност в предни позиции от тях", каза той на пресконференцията след мача.

"Разбира се, че торинци не са доволни от резултата. Няма как да си щастлив, след като си загубил подобен мач с 0:3 у дома. Съжалявам, че трябваше да им донеса тази мъка, но винаги ще ги обичам". 

"Кристиано Роналдо е просто уникален и различен. Той е различен играч от всички останали и винаги има желание да прави феноменални неща на терена. За пореден път показа какъв играч е. Определено никога не лежи на стари лаври и винаги иска да прави необикновени неща в Шампионската лига".

"Голът му със задната ножица? Просто забележително! Какво мога да кажа повече? Той направи много труден гол с фамозен удар, но имаше и два много лесни шанса, които пропиля. Това обаче е футболът!