Майката на топ талант на Италия и Ювентус Мойс Кийн заяви, че нападателят е чудо на природата. „Докторите ми казаха, че няма да имам повече деца“, разказа Изабел в интервю за „Тутоспорт“.

След като се появил на бял свят мъникът бил кръстен на пророка Мойсей. „Пристигнахме в Италия от Кот д‘Ивоар през 1990 година, във Верчели, където се родиха децата ми Джовани през 1993 и Мойс през 2000 г. Знаете ли защо го кръстихме Мойс? Защото самото му раждане бе чудо. Докторите ми казаха, че няма да имам повече деца. Аз плаках и се молех.

Джовани също ме молеше за малко братче. Една вечер сънувах Мойсей, той дойде и ми помогна и след 4 месеца забременях. Нямахме много пари. Аз работех в една фабрика, често нощни смени. Един ден ми се обадиха в 17,30 ч. Бях много изплашена, помислих, че нещо се е случило с децата ни. Вместо това Мойс ми каза: „Мамо, имам изненада за теб“. Аз му отговорих: „Не ми казвай, че не си подписал с Юве“.

А той: „Не, мамо, подписах. Вече няма да се налага да работиш и ще живееш с мен в Торино“. Успехите на Мойс възнаградиха всичките ни страдания“, заяви Изабел.

„Винаги съм му казвал да слуша треньорите и по-опитните си съотборници. За една майка е невероятна гордост да види как успява синът й. Никога не съм си го представяла, особено като се има в предвид откъде идваме“, допълни гордата майка на Мойс Кийн.