Италия продължава без грешка в Група J на европейските квалификации, след като надигра с 5:0 като гост Лихтенщайн за осмата си поредна победа. Успехът дойде наглед трудно, тъй като до 70-та минута резултатът бе 1:0 след гола на Федерико Бернардески още във втората минута. След това обаче Андреа Белоти (70, 90), Алесио Романьоли (77) и Стефан Ел Шаарави (82) успокоиха треньора си Роберто Манчини и изковаха заслужена победа. 

Тя беше без особено значение, след като “Скуадрата” се класира за Евро 2020 още при успеха си над Гърция дни по-рано. Тимът е убедително на първото място с пълен актив от 24 точки, пред Финландия с 15, докато Армения и Босна и Херцеговина са с 10. Гърците са с 8, след като надиграха босненците с 2:1, а Лихтенщайн е на последната позиция след само 2 т. от 8 мача. 

Двубоят започна по план за италианците, които поведоха в резултата още във втората минута. Кристиано Бираги проби по лявото крило и пусна фин пас към точката на дузпата, където Федерико Бернардески навлезе на скорост. Крилото на Ювентус засече хладнокръвно топката с левия си крак и не остави никакви шансове за вратаря на домакините - 1:0. 

“Скуадрата” диктуваше събитията, но пропуски пред противниковата врата не позволиха на тима да удвои резултата си. За сметка на това в 42-та минута домакините можеха да изравнят, след като Денис Саланович стреля мощно от границата на наказателното поле, но Салватори Сиригу отрази. 

В началото на второто полувреме Белоти и Бираги не успяха да реализират. Италианците опитваха всичко, за да решат мача, но това стана чак в последните 20 минути. Серията започна Андреа Белоти в 70-та. Таранът на Торино засече с глава центриране на Грифо от ъглов удар и вкара за 2:0. След още седем минути и Алесио Романьоли довърши домакините. Защитникът на Италия се бе озовал на върха на атаката след центриране от лявото крило и същи с глава вкара за 3:0. 

В 82-та минута Стефан Ел Шаарави вкара и четвърти гол. Фараона получи страхотен пас от Кристанте и технично копна топката над Бюшел за 4:0, а в добавеното време Белоти оформи и крайния резултат с втория си гол в срещата. 

Лихтенщайн - Италия 0:5

0:1 Федерико Бернардески 2’

0:2 Андреа Белоти 70’

0:3 Алесио Романьоли 77’

0:4 Стефан Ел Шаарави 82’

0:5 Андреа Белоти 90+2'

Лихтенщайн: Бюшел, Рехтщайнер, Кауфман, Хофер, Гопел, Бюхел, Йълдъз (83 - Волфингер), Полверино 956 - Н. Фрик), Хаслер, Саланович, Губсер (63 - Я. Фрик)

Италия: Сиригу, Бираги (88 - Бираги), Романьоли, Манчини, Ди Лоренцо, Кристанте, Верати, Дзаниоло (63 - Ел Шаарави), Грифо, Бернардески (74 - Тонали), Белоти