Каляри потвърди, че ще играе важна роля в италианското първенство през този сезон, след като се наложи с 2:0 над сериозния тим на Аталанта като гост в 11-ия кръг. Двата отбора са с по 21 точки и си поделят 4-ото място в класирането за момента.

Червен картон на словенската звезда на бергамаските Йосип Иличич през първото полувреме, показан заради протест срещу съдийско отсъждане, се оказа прекалено висока цена за домакините.

Домакините бяха също така днес без Дуван Сапата- контузен, и Мартен де Роон- наказан, докато гостите не можеха да разчитат на петима важни играчи, в това число Валтер Бирса, Леонардо Паволети и Лука Пелегрини.

Но и без тях гостите започнаха мача много агресивно и само след 3 минути Джовани Симеоне опари ръкавиците на Пиерлуиджи Голини. А нямаше кой да направи решаваща добавка след фалцовото изпълнение на Хараламбос Ликоянис в малкото наказателно поле.

Каляри откри резултата в 32-ата минута благодарение на автогола на Марио Пашалич, който не се ориентира правилно при двоен рикошет след свободен удар. Папу Гомес едва не изравни минута по-късно след далечен шут, който се отби в горната греда, върна се в гърба на Робин Олсен и излезе.

Минути по-късно Аталанта остана с 10 души, след като Иличич не беше доволен от липсата на наказание за Ликоянис за борцов прийом срещу него.

В 58-ата минута вкара майсторски гол, който беше изработен от комбинация между Симеоне и пас назад на Жоао Педро, а уругваецът Кристиан Олива не остави шансове с удар от 12 метра на вратаря Голини.