Интер спечели четвърта поредна победа в Дербито на Милано, след като стигна до феноменален обрат над Милан за 4:2. “Росонерите” водеха след двата гола на Анте Ребич (40) и Златан Ибрахимович (45) в края на първото полувреме. След почивката обаче “нерадзурите” сякаш бяха друг отбор - 4 гола и феноменален обрат. Само 25 минути след подновяването на играта хората на Антонио Конте вече водеха в резултата. 

Марсело Брозович започна фиестата в 51-та минута, а три по-късно Матиас Весино изравни. Стефан де Врай вкара трети гол в 70-та минута, а Ромелу Лукаку реши всичко в добавеното време на срещата. 

Така Милан се възползва по най-добрия начин от издънката на Ювентус и излезе начело в класирането. “Росонерите” имат 54 точки, който има и Юве, но са с по-добра голова разлика. Разочарованието за феновете на Милано е голямо. Тимът можеше да се изкачи в топ 6, но към момента е на 10-то място с актив от 32 точки. 

Милан започна много агресивно мача и през по-голямата част на първото полувреме бе по-добрият отбор. Още в началните минути шут на Чалханоглу мина покрай гредата, а опасен изстрел на Франк Кеси от границата на наказателното поле бе блокиран. 

Първото по-сериозно положение за Интер бе в 19-та минута, когато Диего Години засече центриране от ъглов удар с глава, но топката облиза страничната греда. Малко след това шут на Весино попадна право в ръцете на Донарума. 

“Росонерите” удариха в последните минути на първата част. В 40-та Златан Ибрахимович се пребори с Диего Годин и продължи топката към Анте Ребич, който отблизо вкара за 1:0. Положението бе разгледано от ВАР заради предполагаемо нарушение на Златан в борбата за високата топка, но повторенията показаха, че фаул няма. 

Шокът за Интер бе още по-сериозен в 45-та минута. След центриране от ъглов удар Франк Кеси отклони топката, а на далечната греда Ибрахимович бе оставен абсолютно сам и за него нямаше проблеми да реализира с глава за 2:0. Така шведът стана най-възрастният голмайстор в дербито на Милано със своите 38 години и 129 дни. 

След почивката Интер натисна сериозно и сравнително бързо намали резултата. В 51-та минута удар на Кандрева бе отклонин от защитник на “росонерите”, но топката попадна на волето на Марсело Брозович. Хърватинът намери перфектно топката на границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на Днарума. Само две минути по-късно “нерадзурите” изравниха. Годин пусна пас като по конец към Алексис Санчес зад защитата на Милан, чилиецът финтира Донарума и върна топката към дузпата на Матиас Весино. Уругваецът нямаше как да сбърка и реализира за 2:2. 

Ибрахимович опита пак да постави отпечатъка си в мача с мощно изпълнение на свободен удар, но топката мина покрай вратата. Така се стигна до 70-та минута, в която “нерадзурите” направиха мечтания обрат. Първо Лукаку бе изскочил на стрелкова позиция, но в последния момент ударът му бе блокиран в корнер. При последвалото изпълнение на Кандрева топката бе намерена по прекрасен начин с глава от Стефан де Врай, който миг по-късно бе в прегръдките на съотборниците си - 3:2 за Интер. 

Милан натисна до края, но вместо това в 80-та минута резервата Кристиан Ериксен можеше да реши всичко. Датчанинът изпълни невероятен свободен удар, а топбата се отби в сглъбката на двете врати. В 89-та минута пък Николо Барела остана сам срещу Донарума, но вратарят на Милан скъси ъгъла и успя да избие. 

В ответната атака уникален шанс се откри и пред Милан. След центриране Панета отляво Златан надскочи защитниците на домакините и стреля с глава. За негово съжаление - в гредата. В добавеното време на срещата Ромелу Лукаку реши всичко. Белгиецът надскочи Кяер след центриране на Виктор Моузес отдясно и вкара 17-тия си гол в Серия А. 

Интер - Милан 4:2

0:1 Анте Ребич 40’

0:2 Златан Ибрахимович 45’

1:2 Марсело Брозович 51’

2:2 Матиас Весино 54’

3:2 Стефан де Врай 70’

4:2 Ромелу Лукаку 90+3'

Интер: Падели, Годин, Де Врай, Шкринияр, Йънг (90 - Бираги), Брозович, Весино, Барела, Кандрева (80 - Моузес), Санчес (72 - Ериксен), Лукаку 

Милан: Донарума, Ернандес, Романьоли, Кяер, Конти, Бенасер, Кеси (81 - Пакета), Ребич (84 - Бонавентура), Кастийехо (80 - Леао), Чалханоглу, Ибрахимович