Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че сезонът в Серия "А" може да се доиграе през юли и август.

Шампионатът е отложен за неопределено време заради пандемията от коронавирус. По първоначален план, всички кампании трябва да стартират през средата на май и да завършат до края на юни. Но това ще е възможно при условие, че обстановката в света се нормализира.

"Не губя надежда, че сезонът ще бъде довършен. Ще направя всичко възможно това да се случи. Трудно ще се предам. Наясно съм, че е прекалено рано да мислим за конкретни дати, но трябва да сме настроени позитивно. Aко се наложи, ще поискаме разрешение от УЕФА и ФИФА да доиграем сезона след 30 юни, като се възползваме от това, че юли и август са свободни", заяви той пред Radio Marte.

"Сега не е моментът да гледаме личните си интереси. Призовавам към здрав разум, но в крайна сметка решението ще вземе федерацията. Ако сезонът не завърши, ще го приема като мой личен провал. Това би довело до неприятен сценарий и понижаване реномето на Серия "А". Докато мога, ще продължа да отхвърлям тази възможност", добави Гравина.