Италианското футболно първенство ще стартира на 13 юни. В това е убеден на 99 процента Джовани Малаго, президент на италианския олимпийски комитет (КОНИ). Той е сигурен, че правителството ще даде разрешение за рестартиране на първенството.

Джовани Малаго заяви, че не може да предвиди кога клубовете ще успеят да завършат сезона. Вчера клубовете от италианския футболен елит гласуваха първенството да се поднови на 13-и юни. Първенството по принцип е спряно от 9-и март, а Италия е най-засегнатата страна в Европа от пандемията от коронавирус. Но дали 13-и юни е датата за връщането на играчите по терените, решението ще бъде взето от правителството.

"В момента мога да кажа, че на 99 процента първенството ще се поднови на 13-и юни, каза Малаго, но допълни, че няма увереност дали ще могат да се изиграят всички срещи до края на сезона.

"Наистина има реален риск, но единственото обективно решение за шампионат като Серия А е да се рестартира. И да говорим какви са шансовете да се изиграят всички мачове, все едно да гадаем в кристално кълбо, добави шефът на италианския олимпийски комитет, цитиран от Стандарт.

12 кръга остават до края на първенството, както и други единични мачове, които са отложени. Ювентус води в класирането с 1 точка пред Лацио, а в зоната на изпадащите са Лече, Спал Ферара и Бреша.