Отборът на Лацио не успя да спечели срещу Беневенто и си тръгна само с точка от гостуването на  "Чиро Вигорито". Двубоят завърши 1:1 и ще бъде запомнен с факта, че начело на двата тима бяха братята Симоне и Филипо Индзаги. Това обаче не беше тяхната първа среща. През 2018-а Лацио на Симоне победи с 2:0 водения от Филипо Болоня.

Отборът на Лацио бързо притисна съперника в неговата половина, но Беневенто можеше да поведе при първата си атака. Това не се случи само благодарение на Хосе Рейна, който спаси удар с глава на Лападула, а после попречи и на Камил Глик, информира БНР.

В няколко ситуации Сергей Милинкович - Савич и Луис Алберто пуснаха хубави извеждащи пасове към свои съотборници, но те не се възползваха максимално. В 25-ата минута Милинкович - Савич центрира, а Имобиле по брилянтен начин отклони топката от въздуха и я прати в мрежата на домакините.

Беневенто отговори с пропуск на Лападаула, а след това Глик предотврати сигурен гол на Луис Алберто. Имобиле имаше шанс за втори гол, но ударът му с глава излезе в аут. В самия край на полувремето се стигна до корнер за домакините и кратко разбъркване, при което топката попадна на левия крак на Счиатарела и той не сгреши - 1:1.

В самия край на мача голмайсторът Счиатарела изрита Кореа и получи директен червен картон, но Бенвенто удържа точката и заема 13-о място в класирането. Лацио е на 8-а позиция и с отрицателна голова разлика.