Полузащитникът на Аталанта Матео Песина в сряда стана осмият играч на Италия, диагностициран с коронавирус след международната пауза.

„Песина тества положително за COVID-19“, потвърдиха от бергамаските, добавяйки, че 23-годишният футболист е „асимптоматичен и под карантина“. След световните квалификации на „Скуадрата“ срещу Северна Ирландия, България и Литва, седем играчи на Италия тестваха положително.

Дуото на Ювентус Леонардо Бонучи и Федерико Бернардески, двойката на ПСЖ Алесандро Флоренци и Матео Верати, Винченцо Грифо от Фрайбург и вратарят на Каляри Алесио Краньо дадоха положителни проби. Няколко медии на Ботуша предположиха, че стражът на Торино Салваторе Сиригу също е носител на вируса, но въпреки че клубът потвърди случай, те не идентифицираха играча.

Италианската футболна федерация също обяви след срещата с Литва на 31 март, че четирима членове на щаба са дали положителни проби. Селекционерът на Италия Роберто Манчини повика 38 футболисти в състава, за да има варианти при евентуален бум на заразени в представителния тим.