Загуба с 0:2 от „Наполи“ е една от най-сладките в историята на „Фиорентина“. Феновете на „виолетовите“ останаха доволни да видят как любимият им тим губи насред „Артемио Франки“.  В основата на всичко са обтегнатите отношения и враждата с „Ювентус“. 

Двата клуба имат история помежду си, датираща от 1982 година след люто съперничество за титлата помежду си. По-късно играха и финал за купата на УЕФА, а към Торино пое идолът на „виолетовите“ Роберто Баджо. 

Сега успехът на „небесносините“ ги изстреля отново в топ 4 за сметка на „старата госпожа“ кръг преди края. В последния ден от Серия А тимът на Дженаро Гатузо има домакинство на „Верона“, докато „бианконерите“ се изправят срещу „Болоня“ на Валентин Антов, припомня "Труд". 

Ако „Наполи“ не направи чутовна глупост, ще играе в Шампионската лига през есента за сметка на „Юве“. Доскорошният хегемон ще натрупа и сериозни загуби заради отсъствието си в турнира на богатите. А успехът с 3:2 в дербито с „Интер“ в събота се обезцени по-малко от 24 часа по-късно.