Андре Вилаш-Боаш е фаворит за нов треньор на Лацио. Според информация на "Il Tempo" и "LaLazioSiamoNoi" португалецът ще пристигне в Рим, за да преговаря с президента на клуба Клаудио Лотито.

Лацио спешно се нуждае от нов треньор, след като стана ясно, че Симоне Индзаги ще си тръгне след изтичане на договора му през юни. Той имаше предложение да преподпише до 2024 година, като бе дал принципното си съгласие, но на следващия ден промени мнението си, след като Интер предложи да удвои заплатата му. Така специалистът ще си тръгне от "Олимпико" на 30 юни, за да поеме "нерадзурите".

Веднага се появиха различни кандидати за негов заместник, като сред спряганите имена бяха тези на Маурицио Сари, Деян Станкович и Синиша Михайлович. Сега обаче се смята, че Лотито е спрял избора си на Вилаш-Боаш. Португалският специалист досега е бил начело на Порто, Челси, Тотнъм, Зенит и Олимпик (Марсилия), припомня БНР. Той обаче напусна френския клуб през февруари след като влезе в конфликт с шефовете, които купиха Оливие Нтчам без да поискат неговото съгласие. Ако Вила-Боаш поеме Лацио, това ще е първият му италиански клуб. С неговото назначение "Орлите" ще хвърлят ръкавицата към вечния враг Рома, който пък избра за нов наставник друг португалец - Жозе Моуриньо.