Новата италианска звезда Джакомо Разпадори разкри, че вижда прилики от играта на Серхио Агуеро в себе си. Нападателят на Сасуоло дебютира за Италия по време на Европейското първенство, а в сряда вкара и първия си гол при успеха над Литва.

“Манчини ми каза да се насладя на момента и да взема каквото мога от отдалия ми се шанс, защото това е най-важното за един млад футболист. Все още не мога да проумея какво се случи. Прибрах се вкъщи и чак тогава осъзнах, че съм осъществил мечтата си”, каза Распадори в интервю за “Гадзета дело Спорт”.

Заради стила си на игра Распадори често с сравняван със Серхио Агуеро. “Технически и заради стила ми на игра, може би имам прилиги с Агуеро, но съм се учил най-много от Карлос Тевес, Антонио Ди Натале и Паоло Роси. Но този, който ме плени повече от всеки друг, е Самуел Ето’о.

Искам да остана в Сасуоло и нямам съмнения в това. Това е най-доброто решение за мен. Най-важното е да получавам достатъчно игрово време. В Сасуоло съм от 10-годишен, израснал съм в този клуб и се надявам да бъда вдъхновение на много млади играчи.

Ще излъжа, ако кажа, че не са ми харесали слуховете за трансфер в Интер. Това е нормално, но още веднъж казвам - искам да се развивам”, каза 21-годишният нападател.