Дженоа обяви, че клубът е бил закупен от американския частен фонд 777 Partners за сумата от 150 млн. евро, след като италианският бизнесмен Енрико Прециози прекрати 18-годишния си период, в който бе собственик на най-стария футболен клуб в Италия.

„Новата акционерна група, която ще придобие 99.9% от дяловете на Дженоа, ще вложи нов капитал в клуба и ще обезпечи някои дългове. Предишният собственик Енрико Прециози ще остане в Борда на директорите, докато главният изпълнителен директор Алесандро Дзарбони ще продължи да ръководи всекидневните операции на клуба“, се казва в изявление.

73-годишният Прециози пое генуезците, които били основани от англичани през 1893 като отбор по крикет и лека атлетика, през 2003, когато деветкратният шампион на Италия бе в ръцете на ликвидатори. Феновете на Дженоа обаче остават с горчив вкус от престоя на Прециози на ръководното кормило, след като любимият им тим не спечели нито един трофей през този период и финишира само веднъж в топ 10 през изминалите десет сезона. Когато го сториха през 2015, завършвайки шести в крайното подреждане, отборът не успя да играе в Лига Европа, тъй като не придоби лиценз за УЕФА от Италианската футболна федерация. Мястото им бе дадено на градския съперник Сампдория, който зае седмо място тогава в класирането.

Дженоа дори изкара един сезон в третото ниво на италианския футбол – Серия С, по-рано в престоя на Прециози, когато промоцията им в Серия А през 2005 бе отменена и тимът изпадна, след като властите откриха доказателства за уговорен мач при последния им двубой от кампанията срещу Венеция, спечелен от генуезците с 3:2. Скандалът придоби широка популярност в Италия няколко дни след кря на срещата, която Дженоа трябваше да спечели, за да си осигури място в Серия А, след като директорът на Венеция Джузепе Паляри бе спрян от полицията близо до офисите на компанията за играчки на Прециози с куфар, в който имаше 250 000 евро в брой.

777, която има дял в испанския Севиля, е частна инвеститорска фирма, базирана в Маями. Те инвестират в шест широки индустрии – застраховане, потребителско и търговско финансиране, финансиране на съдебни дела, директно кредитиране, медии и развлечения, и авиации.