Семейството на легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона ще съди бившия му мениджър Стефано Чечи, след като той позволи на Наполи да използва лика на звездата върху фланелки "без тяхното съгласие", съобщи "Дейли мейл".

Диего Марадона почина от сърдечен удар на 60-годишна възраст на 25 ноември 2020 г. Наполи пусна екип с лика на Марадона, който да бъде използван в Серия А този месец, като с това клубът почете смъртта му.

Съобщава се обаче, че италианският клуб е направил това със съгласието на Стефано Чечи, бивш мениджър на Марадона. Семейството на Марадона е недоволно от това. Те твърдят, че сега те държат правата за лика на легендата на Аржентина, а не Чечи.

Семейството на Диего Марадона предприема съдебни действия срещу бившия мениджър. Новината съобщи Диего Марадона Джуниър, синът на легендата. Фланелката с неговия лик направи своя дебют по време на неделното домакинско равенство 1-1 с Хелас Верона, като Наполи ще играе с този екип и срещу Интер Милано на 21 ноември и у дома срещу Лацио седмица по-късно. „Упълномощаването беше подписано от Стефано Чечи, който беше мениджър на баща ми, но сега той вече не е и ние, наследниците, сме единствените, които подписват такъв тип разрешение“, каза Диего-младши пред италианската компания Adnkronos, предава "Труд".

„Договорът, който вече не съществува, е признат за валиден и затова ще предприемем съдебни действия. Странно е, че сериозен клуб като Наполи се е подлъгал по този човек. Ние, законните наследници, не сме участвали и никога не сме давали съгласие за тази операция", заяви още той.

Снимка: БГНЕС