Роберто Манчини - селекционерът на националите на Италия, бе крайно разочарован от загубата с 0:1 срещу Северна Македония в полуфиналния плейоф за световното първенство по футбол в Катар. В Палермо домакините доминираха през целия мач, но накрая допуснаха фатален гол, който ги изхвърли от мондиала.

Манчини коментира: „Много съжалявам за момчетата. Обичам ги дори повече, отколкото през юли. Те са страхотни и благодарение на тях този отбор има бъдеще. Триумфът през юли бе най-хубавият момент в кариерата ми, а тази загуба е най-голямото ми разочарование. Във футбола понякога се случват такива невероятни неща. Направихме всичко възможно да спечелим, но не се получи. Трудно ми е да говоря в този момент.

Спечелването на европейското първенство бе заслужено, играхме добре, но късметът, който бе с нас през миналото лято, днес ни обърна гръб. Понякога във футбола стават такива изненади. Доминирахме в квалификационната ни група, имахме две възможности да си гарантираме първото място и бе достатъчно да използваме поне една от тях, но не се получи", допълни специалистът, припомняйки за двете пропуснати дузпи от Жоржиньо в двата сблъсъка с Швейцария.

"В момента разочарованието е твърде голямо, за да мисля за бъдещето си. Нека мине някакво време", каза още Манчини.

Снимка: БГНЕС