Два от най-големите футболни колоси в света Германия и Италия ще се изправят един срещу друг днес от 21:45 часа в мач от група 3 (Лига А) на турнира Лига на нациите. Бундестимът ще приеме своя съперник на "Борусия Парк" в Мьонхенгладбах.

Само преди 10 дни четирикратните световни шампиони се срещнаха в Италия и направиха равенство 1:1, а във вторник те ще играят отново в ключов сблъсък в битката за първото място в групата. Към момента Италия е начело в класирането с пет точки след една победа и две равенства, докато Германия е на трета позиция с три точки след три поредни ремита. В същата група са още Унгария (4 точки) и Англия (2), които по същото време ще играят на "Уембли".

Италия има сериозен превес в досегашното съперничество с Германия, като в турнирни мачове Скуадра Адзура има четири победи, шест равенства и нито една загуба (успехът на Германия с дузпи в четвъртфиналите на Евро 2016 се брои за равенство в официалната статистика), а общият баланс между двата тима е 15 победи за Италия, 8 за Германия и 13 равенства.