Компанията "Сити Футбол Груп", която е собственик на Манчестър Сити и на още 11 футболни клуба в цял свят, иска да вземе контрола на италианския Палермо, който спечели промоция в Серия Б, твърдят няколко италиански медии, цитирани от агенция "Франс Прес", предава БТА.

"Преговорите за продажбата на Палермо на "Сити Футбол Груп" продължават интензивно", написа "Гадзета дело Спорт", докато "Скай Спорт" информира, че "сделката може да бъде завършена следващите дни".

Президентът на сицилианския клуб Дарио Мири може да запази миноритарен дял от акциите. Той е част от група от инвеститори, които поеха клуба през 2019 година, след като клубът обяви фалит и бе свален до аматьорското ниво в четвърта дивизия.

Палермо игра в Серия А до 2017-а, а в тима бяха футболисти като Хавиер Пасторе, Единсон Кавани и Пауло Дибала. Тимът спечели промоция за Серия C през 2020-а, а сега се изкачи и до втория ешелон след успех в баражите срещу Падуа.

Палермо може да стане 12-ият клуб в портфолиото на "Сити Футбол Груп", като сред тях са френският Троа, испанският Хирона, балгийският Ломел, но също така Ню Йорк Сити ФК от САЩ, Мелбърн Сити от Австралия, Йокохама Маринос от Япония и китайският Съчуан Цзюню.

Снимка: БГНЕС