Контузията на Войчех Шченсни срещу Специя може да накара Ювентус отново да излезе на трансферния пазар, който затваря днес вечерта. Полският страж получи травма на глезена при успеха с 2:0 снощи и бе изнесен на носилка. Той пропусна и старта на сезона в Серия А, като първите два кръга на вратата на бианконерите беше Матия Перин. Предвид сълзите в очите на Шченсни може би става въпрос за тежка травма.

Феновете на Юве се притесняват за скъсани връзки в глезена на вратаря. Това може да означава дълъг период на възстановяване. Последствията от травмата трябва да станат ясни днес, след медицински изследвания. Много е вероятно Ювентус да потърси нов вратар на пожар преди края на трансферния пазар. В момента на поста са Матия Перин и ветеранът Карло Пинсолио. Друга опция е младокът Джовани Карофани.

Шченсни се контузи и в началото на август в една контрола срещу Атлетико Мадрид. Тогава обаче травмата беше мускулна в бедрото. Старата госпожа започва участието си в Шампионската лига следващата седмица.