Защитникът на Монца Пабло Мари е бил наръган с нож в шопингцентър в Милано. Бранителят, който преди игра за Удинезе и Арсенал, е пострадал при нападение в център с магазини в зоната Асаго в Милано. Той не е единственият пострадал при нападението. Още петима души са били ранени при атаката, обявиха новинарските телевизии в града.

Инцидентът станал в магазин Карфур в мола Миланофиори ди Асаго в покрайнините на града. По предварителна информация от петимата пострадали трима са в тежко състояние.

Пабло Мари е в съзнание и е бил откаран в болницата Нигуарда. Изпълнителният директор на Монца Адриано Галиани и треньора Рафаеле Паладино вече пътуват за да бъдат до играча. Очаква се допълнитела информация с около инцидента.

Смята се, че 46-годишен мъж е взел нож от рафтовете на магазина и започнал безразборно да ръга хората. Нападателят е арестуван от полицията.

Пабло Мари е на 29 години и има 8 мача този сезон в Серия А с един отбелязан гол. Той е под наем от тима на Арсенал, а миналия сезон игра под наем в Удинезе.