Новакът Монца шокира Ювентус на своя стадион, надделявайки с 1:0 и записа първата си историческа победа в Серия А. „Бианконерите“ играха 50 минути с човек по-малко заради червен картон на Анхел ди Мария, а наказаният им треньор Масимилиано Алегри изгледа двубоя от трибуните.

В герой за домакините се превърна датчанинът Кристиан Гюткяер, който заби единственото попадение в мача. След поражението столът на Макс Алегри със сигурност ще се разклати сериозно, след като в пет поредни срещи във всички турнири „Старата госпожа“ не познава вкуса на успеха. Юве има само една победа в последните 8 официални мача.

След първото си поражение в Серия А Ювентус е на 8-ото място с 10 точки. Монца се изкачи до 18-ата позиция с актив от 4 пункта. Новият треньор на дебютанта в италианския елит Рафаеле Падалино направи мечтан дебют, постигайки победа срещу тима, в който е играл като футболист.

Българският национал Валентин Антов не взе участие в историческата за Монца среща. Родният защитник остана на резервната скамейка на тима, финансиран от бившия собственик на Милан Силвио Берлускони.

Срещата започна с минута мълчание заради жертвите от наводненията в Марке. Двата тима играха доста динамично и атаките, и изстрелите към вратите следваха един след друг. Едва в 28-ата минута обаче се стигна до първия точен удар. Тогава Ди Грегорио улови без проблеми кълбото след слаб шут на Душан Влахович.

В 40-ата минута задачата на Юве се усложни допълнително. Анхел ди Мария си изкара директен червен картон. Опитният аржентинец се разбесня на Армандо Ицо и го удари с лакът в гърдите, след което логично пое преждевременно към съблекалните.

След антракта домакините упражниха натист над разочароващия отбор на торинския гранд. Капрари и Мота не успяха да открият резултата за Монца. Последва пропуск и на резервата Гюткяер, който с глава от чиста позиция не порази целта.

Карлос Аугусто, отново датчанинът и Ровела също не съумяха да матират Матия Перин.

В 74-ата минута Монца съвсем заслужено най-накрая откри резултата. Гюткяер получи отлично центриране от Чиурия и този път нямаше пощада за Перин – 1:0.

Юве отговори на предизвикателството с удар с глава на резервата Мойс Кийн, спасен от Ди Грегорио. До края гостите така и не успяха да се докопат поне до точката.

Монца – Ювентус 1:0

Голмайстори: 1:0 Кристиан Гюткяер (74')

Монца: Ди Грегорио, Марлон, Мари, Ицо, Чурия, Ровела, Сенси, Аугусто, Песина, Мота, Капрари

Ювентус: Перин, Де Шилио, Гати, Бремер, Данило, Маккени, Паредес, Мирети, Ди Мария, Влахович, Костич