Треньорът на Ювентус Макс Алегри анализира кризата при "бианконерите" от началото на сезона.  Тактикът от Ливорно даде обширно интервю пред Corriere della Sera, в което два пъти наблегна, че този отбор е "виртуален" заради множеството контузии.

"Старата госпожа" загуби първите си два мача в груповата фаза на Шампионска лига – по 1:2 от ПСЖ и Бенфика, и реалността от отпадане за първи път в тази фаза на турнира от сезон 2013/14, е реална. В Серия "А" Юве има 10 точки от 6 кръга след 2 победи и 4 равенства.

"Много съжалявам за тази ситуация и често се питам дали съм направил грешки. С Адриен Рабио, Леандро Паредес и Пол Погба в средата на терена, Мануел Локатели първа резерва, Анхел Ди Мария и Федерико Киеза по крилата, Душан Влахович нападател... Сегашният Ювентус е виртуален. Имаме и Фабио Мирети, който е само на 19 години, но не е Погба. Имаме проблеми с атаките по крилата. Вече не мога да изисквам от играчи, които са тичали през цялата си кариера, да продължават да го правят по целия фланг. Вече не мога да изисквам от Хуан Куадрадо да изпълнява две роли", обясни Алегри.

Той засегна и проблема с манталитета на отбора. "Нещо липсва. Спираме да играем. Това е моя работа, трудим се всекидневно да решим проблема. Много грешки обаче са технически. Ще можем да разчитаме на Погба и Киеза през януари. Повтарям – това е виртуален Ювентус. Доволен съм от работата на пазара. Качеството винаги е в състезателите, не в тактиката. Ето, ПСЖ допусна гол в Израел, но тогава се появиха Килиан Мбапе, Лео Меси и Неймар. Добрият треньор трябва първо да мисли за футболистите. Сега имаме точно половин стартов състав. Точно половин. Нямам предварително изградена тактика, адаптирам играта към техните качества. Днес дори не знам с кой отбор ще съм в Монца. Това е мач, който просто трябва да спечелим. Но имаме контузии, нямаме смени. Очаквам с нетърпение почивката, след това ще се възстановят поне трима футболисти", каза още Алегри.

Той коментира и някои от играчите на "бианконерите".

"Глейсон Бремер е много силен. Очаквах много от Аркадиуш Милик и той го дава. Много хора обсъждат Адриен Рабио, но той прави по 13-14 добри неща на мача, има техника и физика", добави тактикът от Ливорно.

Накрая Алегри погледна към бъдещето на Юве и какво трябва да се направи.

"Трябва да спечелим в Лисабон, да победим два пъти Макаби Хайфа и да видим дали това ще е достатъчно. В калчото Интер е най-силен. Милан има двама изключителни и модерни играчи, Тео Ернандес и Рафаел Леао. Няма друг в света, който да преминава през съперник със силата и лекотата на Леао. Когато при нас се завърнат всички, също ще сме много силни. Ще говорим за това отново, надявам се скоро", завърши Алегри.