Лацио отпадна от Лига Европа, макар преди последния мач тази вечер да бе първи в групата си. Орлите загубиха 0:1 от Фейенорд в Ротердам и останаха трети в крайното класиране. Хората на Маурицио Сари ще играят в Лигата на Конференциите през пролетта.

Куриозното е, че всички отбори в групата завършиха с по 8 точки - 2 победи, 2 равенства и 2 загуби. Лацио и Щурм Грац имаха по 8 точки преди последните мачове и се нуждаеха от равенства срещу Фейенорд и Мидтиланд, за да продължат. Само че датчаните и нидерландците победиха и завършиха на първите две места в групата, за да продължат в Лига Европа. Лацио остана трети, а Щурм отпадна.

Лацио игра добре в Ротердам, но така и не успя да вкара гол. Удар на Фелипе Андерсон срещна гредата, а Мануел Ладзари също пропусна добра възможност.

Самоубийството на Лацио бе пълно след почивката, когато римляните подариха гола на съперника. Вратарят Иван Проведел, който до загубата от Салернитана с 1:3 през уикенда бе в серия от 7 сухи мрежи, подари топката на Томас Хименес, който откри резултата. Това се оказа и единственият гол, който изхвърли Орлите от Лига Европа. В неделя Лацио играе с Рома, който също може да се озове в Лигата на Конференциите за пролетта.