Кремонезе измъкна точка от гостуването на Салернитана и се отлепи от последното място в класирането в Серия А. Гриджоросите направиха 2:2 с гол в 90-ата минута, но продължават да нямат победа от началото на сезона.

Морските кончета на два пъти повеждаха в резултата. Още във втората минута Кжищоф Пионтек откри с най-бързия гол в историята на Салернитана в Серия А. Давид Окереке изравни след по-малко от четвърт час игра. Ласана Кулибали отново даде аванс на Салернитана, а Даниел Чофани в самия край на мача изравни. С точката Кремонезе се измъкна от последно място и поне временно успя да изпревари Сампдория и Верона.

Емполи победи Сасуоло с 1:0 в друг мач от 13-ия кръг на италианската Серия А. Това беше пета победа за домакините в последните 11 мача между двата отбора. Единственото попадение за успеха на Емполи дойде след час игра и бе дело на тийнеджъра Томазо Балданци, който бе изведен на чудесна позиция от Мартин Сатриано. Това бе втора поледна загуба на Сасуоло, който се смъкна във втората половина на таблицата. Емполи е на 12-а позиция.