Капитанът на Лацио Чиро Имобиле вкара дежурния си гол в първия мач за календарната година. Нападателят откри резултата при гостуването на Лече в мач от 16-ия кръг на Серия А, с който се поднови надпреварата в калчото. Новакът в дивизията обаче спечели с 2:1 след два гола след почивката.

Това е втора поредна загуба за Орлите в първенството. Преди паузата за световното те отстъпиха 0:3 на Ювентус. Поражението остави Лацио с 30 точки от 16 мача – на петата позиция. С 30 точки са още Интер и Рома.

Имобиле продължава невероятния си рекорд от голове в първия мач за календарната година. Откакто е в Лацио всяка година нападателят вкарва в първата среща. През 2017 г. вкара един гол на Кротоне, през 2018 – 4 на Спал, през 2019 г. се разписа 2 пъти срещу Новара, през 2020 г. вкара 2 на Бреша, през 2021 г. гол на Дженоа, а миналата година вкара веднъж срещу Емполи.

Голът изкачи Имобиле на девето място във вечната ранглиста на голмайсторите в Серия А. Той има 189 попадения изпреварвайки Алесандро дел Пиеро, Алберто Джилардино и Джузепе Синьори (188).

Попадението на Имобиле се оказа недостатъчно. През втората част Лече обърна с голове на Габриел Стрефеца и Лоренцо Коломбо. Лече има 18 точки вече и е на 9 над опасната зона. Това е трета поредна победа на джалоросите в първенството след като надвиха Сампдория (2:0) и Аталанта (2:0).