Нападателят на Наполи Виктор Осимен се нареди до легенда като Джордж Уеа благодарение на гола срещу Сампдория. Нигериецът вкара първото попадение при успеха 2:0 в неделя, който осигури на тима титлата зимен шампион в Серия А. Има още 2 кръга до полусезона в калчото, а Наполи има 7 точки аванс пред Милан и Ювентус.

Голът на Осимен бе 10-и от началото на кампанията в първенството. Така той вече три поредни сезона стига до двуцифрен брой голове в Серия А. Единственият друг африкански нападател постигал това в калчото е Джордж Уеа. Бившият носител на Златната топка го направи с Милан в периода 1995-1998. Той вкара съответно 11, 13 и 10 гола в три поредни сезона.

Осимен е нападателят този сезон с най-добър рекорд минути за гол. Нигериецът се разписва на всеки 108 минути футбол. След него се нарежда Адемола Лукман от Аталанта със 7 гола, отбелязани на всеки 131 минути игра. Паоло Дибала пък вкарва на всеки 135 минути.

В последните 8 мача Осимен има 660 минути на терена и е вкарал 8 гола - по веднъж на всеки 82 минути игра. Това са 47% от головете на Наполи в тези срещи.