Закъсалият тим на Салернитана се раздели със старши треньора Давиде Никола за втори път в последния месец. Тимът от Серия А, който е на четири точки от зоната на изпадащите, официално потвърди това, което италианските медии съобщаваха със серия от кратки изявления на техния сайт. „Салернитана 1919 обявява, че е освободил г-н Давиде Никола от задълженията му като треньор на първия тим“.

Никола не бе единствената жертва сред наставниците в сряда, когато намиращият се над чертата Специя, на две точки зад Салернитана, уволни Лука Готи.

В средата на януари Салернитана обяви, че Никола е уволнен след унизителното поражение от Аталанта с 2:8. Но собственикът на клуба Данило Йерволино промени решението си и върна на работа специалиста, който запази статута на тима в Серия А миналия сезон. Но отборът загуби от Верона с 0:1 в понеделник, а новият треньор на състава ще бъде Пауло Соуса. „Салернитана 1919 обявява, че е постигнал споразумение с г-н Пауло Соуса и му поверява спортно-техническото ръководство на първия тим“, се казва в друго изявление на клуба от Салерно.

52-годишният португалец Соуса бе треньор на Фиорентина между 2015-2017 и игра през 90-те години в Ювентус и Интер. Откакто напусна Серия А, той бе наставник на Бордо, полския национален отбор и Фламенго в Бразилия. Салернитана приема Лацио в следващия си мач, докато Специя играе с Ювентус в неделя.