Скандален момент се случи по време на мача Фиорентина - Брага от Лигата на Конференциите. Виолетовите спечелиха с 3:2 и с общ резултат 7:2 продължават напред, но мача ще се запомни с грешка на технологията на голлинията. В 49-ата минута при резултат 1:2, Кабрал нанесе удар, при който вратаря Тиаго Са се разтегна и стигна топката до голлинията. Технологията обаче отсъди попадение на Кабрал.

В последствие ВАР се намеси и разгледа ситуацията и се оказа, че топката не е преминала с пълния си обем голлинията и гола бе отменен. Имаше доста сериозно забавяне докато се уточни крайното решение при ситуацията. Кабрал все пак вкара редовен гол и Фиорентина обърна мача, за да спечели с 3:2.

фиорентина Кастро откри за португалците, а в 34-ата минута португалците намалиха наполовина дефицита си от първата среща с гол на Джало. Мандрагора намали в 37-ата минута, преди да дойде спорния момент с Кабрал. Сапонара направи 2:2 в 58-ата минута, а самия Кабрал оформи крайното 3:2 и Фиорентина е на осминафинал.