Нещата продължават да стават все по-напрегнати в Лигурия, където феновете на Сампдория не спират да изразяват гнева си от състоянието на нещата в любимия им клуб. Последното нещо, което те направиха бе да оставят отрязана свинска глава пред централата на клуба. Моряците търсят нов собственик, след осем години собственост на Масимо Фереро, който се оттегли като президент на клуба през декември 2021 г., след като беше арестуван по обвинения, несвързани със Сампдория.

Фереро наскоро разкри, че е получил четири куршума по пощата в последните 3 години. Феновете на Сампдория са разочаровани от бавния напредък в продажбата на клуба, нещо, от което Фереро иска лично да се възползва. Calciomercato.com съобщава, че отрязана свинска глава е открита в картонена кутия пред централата на Сампдория днес, със съобщение, адресирано до Фереро и Антонио Ромей, което гласи: „Следващите глави ще бъдат ваши“.

Напрежението е високо в Генуа, като през последните няколко седмици редица анонимни писма бяха изпратени до централата на Сампдория. Единият включва куршум, адресиран до Фереро и бившия президент Едоардо Гароне за продажбата на клуба.