Президентът на Фиорентина Роко Комисо настоява, че неговият клуб е сключил изключително изгодна сделка, като е продал Душан Влахович на Ювентус и смята, че Давиде Астори „е бил там с нас“ по време на победата над Милан. Виолетовите записаха втората си поредна победа в Серия А благодарение на дузпа на Нико Гонзалес и акробатичен удар на Лука Йович с глава при центриране на Додо. Тео Ернандес върна едно в прекъсванията с гръмотевичен удар в близкия горен ъгъл, но това не беше достатъчно. Фиорентина ознаменува с победа 2:1 деня, в който почете своя покоен капитан Давиде Астори.

„Искам да благодаря на фенове, защото поставихме рекорд за последните 40 години с тази публика. Победихме страхотен отбор. Много критици казаха, че не можем да победим големите клубове, но днес успяхме“, каза Комисо пред DAZN. „Днес казах на Нико, че ще вкара гол. Йович също отбеляза страхотен гол, Артур Кабрал игра много добре. Нашите нападатели са силни, критикуват ги, но аз съм тук и никога не съм критикувал играчите си.”

Комисо вече каза тази седмица, че Фиорентина е спечелила далеч от сделката, като е продала Влахович на Ювентус за над 80 милиона евро, заменяйки го с Йович и Кабрал. „Казах, че тези двамата са вкарали 20 гола, сега са 21. Ако някой просто направи цифрите, ще разбере, че харченето на 15 милиона евро за двама играчи, които отбелязват 21 гола, е изгодна сделка.“

Очакваше се президентът да се върне обратно в Америка този уикенд, но разкри, че остава във Флоренция за първия кръг от 16-финалите на Лигата на конференциите срещу Сиваспор в четвъртък. Това беше емоционална вечер на Стадио Франки, на петата годишнина от смъртта на капитана Астори, който почина в съня си от недиагностицирано сърдечно заболяване. Комисо закупи клуба от братята Дела Вале едва през юни 2019 г., така че не беше част от Фиорентина по време на престоя на Астори там.

„Братът на Давиде беше до мен на трибуните днес. Горкият Давиде. Той направи толкова много за Фиорентина и духа на хората във Флоренция. Този мач е посветен на него. Той беше с нас на терена, за да ни помогне да победим голям отбор като Милан.”