Маурисио Сари, който е треньор на италианския гранд Лацио, анализира отпадането на тима от евротурнирите. "Лациалите" загубиха и втория мач от нидерландския АЗ Алкмаар с 1:2 в осминафиналите на турнира Лига на конференциите. 

"Заслужено отпадаме. Бяхме в мача до изравнителния гол, след което спряхме да вярваме и да играем. Фокусът ни трябваше да остане върху мача. Останах с впечатлението, че след изравнителния гол тотално загубихме надежда, което бе грешно, тъй като имаше да се изиграят още цели 55 минути. Липсваше ни обаче всякаква физическа или ментална енергия, така че в този момент стана много трудно", заяви цитираният от Фокус Сари след мача.

"Нямаме състав, с който да се борим в повече от един турнир. Казвам го във всяко едно отношение - като бройка играчи, манталитет, физическо състояние... Очевидно е, че всеки път, когато направим пет-шест промени в състава, биваме наказани. Явно не сме готови да играем на това ниво и имаме още много работа. Имаме много какво да подобряваме във всяко едно отношение. Юношите ни вкараха пет гола на Реал Мадрид в Младежката Шампионска лига, а освен това спечелиха Примавера 2, така че можем да започнем от там", добави още Сари.

Снимка: БГНЕС