Италия понесе сериозни съдийски грешки, които повлияха на крайния резултат - 1:2 срещу Франция в първи мач от европейското първенство за младежи до 21 г. Три огромни реферски недоглеждания определиха крайния резултат на мача снощи. Първенството не използва ВАР или технология на голлинията и това се оказа пагубно за Адзурините.

Италия бе в състава с играчи от първия тим като Сандро Тонали и Джорджо Скалвини, плюс Уилфрид Ньонто, който бе резерва. Имаше и някои познати лица в съперниците им, включително крайния защитник на Милан Пиер Калулу и защитника на Лече Валентин Жендрей.

Капитанът Тонали, който е на крачка от трансфер в Нюкасъл, стреля от пряк свободен удар в началните минути. Ударът с глава на Скалвини от ъглов удар на Тонали беше акробатично избит от вратаря, но Франция излезе напред с изключителен гол с пета на Арно Калимуендо при центриране на Калулу отдясно. Италия оцеля след няколко контраатаки и изравни с глава на Пиетро Пелегри в далечния горен ъгъл след центриране на Тонали.

Скандалните решения бяха след почивката. Имаше две претенции за игра с ръка и дузпа, които съдията Линхдухт от Нидерландия не отсъди. Първата грешка бе при удар с глава на Ровела, който бе спрян с ръка от Калулу. Втората тесла бе при победния гол на Петлите. Тогава в центъра на терена Франция отне топката чрез очевидно нарушение на Гуири срещу Околи. Съдията не отсъди нищо и Баркола вкара за 2:1 след грешка на Околи..

Третата тесла дойде в края, когато Беланова стреля с глава, топката се отклони в страничната греда и Лукеба я изби от голлинията. Остана обаче сериозно съмнение, че топката е преминала изцяло голлинията. В другия мач от групата Швейцария победи Норвегия с 2:1.

В друг интересен мач от първенството Англия надви 2:0 Чехия. Халфът на Астън Вила Джейкъб Рамзи вкара единия гол и бе избран за играч на мача. Другото попадение бе дело на Емил Смит-Роу от Арсенал.