Действашият шампион на Европа до 21 г. Германия и Италия се сбогубаваха с европейското първенство за младежи до 21 г. вчера. Бундестима, който игра на финал на последните 3 първенства, отпадна като последен в групата си след поражение с 0:2 от Англия. Италианците пък загубиха 0:1 от Норвегия и също си стягат куфарите преди елиминациите.

Германците отстъпиха на Англия след голове на Камерън Арчър и Харви Елиът. Бундестима остана само с 1 точка в дъното на групата и отпада безславно. Англия пък спечели и трите си мача с по 2:0 и ще срещне Португалия, която с победа в последния мач с 2:1 над Белгия завърши втора с 4 точки.

Италия пък трябваше да спечели срещу Норвегия, за да се надява на класиране, но загуби с 0:1. Пелегри и Ньонто пропуснаха добри ситуации за Адзурините, но в 65-ата минута след центриране отдясно Ботхайм, който играе в Серия А, засече в мрежата. Камбиаги удари гредата за Италия, но Адзурините загубиха и след като Франция наби 4:1 Швейцария в другия мач второто място се решаваше от 3 отбора с по 3 точки - Швейцария, Италия и Норвегия. Напред отидоха швейцарците с по-добри показатели в преките мачове.

На четвъртфиналите двойките са: Грузия - Израел, Англия - Португалия, Испания - Швейцария, Франция - Украйна. Мачовете са на 1-и и 2-и юли.