Сергей Милинкович-Савич завърши трансфера си от Лацио в клуба от саудитската професионална лига Ал-Хилал. 28-годишният полузащитник, който в миналото беше свързван с водещи европейски клубове, беше централна фигура за отбора от Серия А през осемте си сезона в Италия, след като се присъедини от Генк през 2015 г.

Привличавнето на сръбския национал Милинкович-Савич беше обявено в Twitter акаунта на Ал-Хилал с видео, изобразяващо семейни снимки, с баща му, бивш играч, и брат му Ваня, който в момента е вратар на Торино в Серия А.

Договорът на сърбина е за три години срещу 20 млн. евро годишно. Лацио пък получава 40 млн. евро за сръбския халф.

СМС се присъединява към бившите играчи от Висшата лига Калиду Кулибали и Рубен Невес, които преминаха в Ал-Хилал съответно от Челси и Уулвърхемптън Уондърърс това лято, тъй като Саудитската професионална лига се стреми да инвестира сериозно във високопоставени имена от Европа.

Други играчи, които се присъединиха към лигата това лято, включват Карим Бензема от Реал Мадрид, Роберто Фирмино от Ливърпул и дуото на Челси Н'Голо Канте и Едуард Менди.

Футболът на Саудитска Арабия направи голямо изявление, когато Кристиано Роналдо се присъедини към Ал-Насър през януари и направи крачка напред през юни с потвърждението, че Фондът за публични инвестиции на страната (PIF) ще поеме контрола над четири отбора в Saudi Pro League (SPL).

PIF – който притежава 80 процента дял в отбора на Висшата лига Нюкасъл Юнайтед – ще контролира 75 процента от четирите отбора на SPL (Ал Ахли, Ал Итихад, Ал Хилал и Ал Наср), като другите 25 процента се контролират от не - организация с печалба.