На Сампдория бяха отнети две точки от текущия сезон на Серия B заради неизплатени дългове. Блучеркиатите изпаднаха от Серия А миналия сезон, завършвайки на последно място. След това клуба премина от ръцете на Масимо Фереро към групировка, водена от бившия собственик на Лийдвс Андреа Радридзани миналия месец.

По време на управлението на Фереро бяха пропуснати сроковете за неизплатени дългове, включително плащането на данъци и пенсионни вноски през януари, февруари и март 2023 г. Както се очакваше, днес трибуналът на федерацията обяви, че на Сампдория са отнети две точки за сезон 2023-24 в Серия Б.

Турнирът трябва да започне следващия месец, въпреки че може да има закъснения, тъй като Реджина и Леко обжалват изключването им от Серия Б. Това може да не е краят на проблемите за Сампдория, тъй като Фереро също е разследван като част от скандала „плусваленце“, включващ завишени трансферни такси за увеличаване на капиталовите печалби.

Това включва седем трансфера между Сампдория и Ювентус от 2019 г. до 2020 г., плюс Блучеркиати също са обект на разследване за това как е използвана финансовата помощ по време на пандемията от COVID-19.