Италия и Турция ще бъдат домакини на Евро 2032. Двете държави са единствените с кандидатура да приемат първенството на Европа по футбол. От УЕФА възнамеряват да дадат домакинството и на двете държави. Смята се, че двата организационни комитета са съгласни на подобно решение.

По този начин групите на турнира ще бъдат разделени по равно в двете страни. В Италия от 10-те стадиона кандидати (Милано, Торино, Верона, Генуа, Болоня, Флоренция, Рим, Неапол, Бари и Каляри) ще останат само 5.

Италианската федерация представи своята кандидатура на 12 април. Тя е вдъхновена от "новия ренесанс". Смята се, че италианците са отворени да разделят пърненството с друга държава, а Турция е единствената друга кандидатура. Смята се, че двете страни са готови да работят заедно.

УЕФА е разделяла първенство в две държави и преди. Първият случай бе през 2000 г. в Белгия и Холандия. През 2008 бе в Австрия и Швейцария, а през 2012 - в Украйна и Полша. Евро 2020 се игра из цяла Европа.

Ако се стигне до организация от Италия и Турция обаче ще е нещо съвсем различно. Първо заради географското положение на страните, които не са съседни. Второ заради политическата обстановка.