Мариана Манчини, майката на треньора Роберто Манчини, разкри интересна причина за оставката на сина й от националния отбор на Италия. Тя призна, че „той така и не е успял да преодолее смъртта на Джанлука Виали“.

58-годишният италиански треньор неочаквано подаде оставка от поста си в националния отбор вчера, слагайки край на петгодишен период начело на Адзурите, с които спечели Евро 2020. Манчини бе начело 61 мача по време на престоя си и постави световен рекорд от 36 поредни мача без загуба. По-късно се появиха съобщения, че Манчини е сключил изгодна тригодишна сделка с националния отбор на Саудитска Арабия, ход, който предизвика гнева на привържениците. Лучано Спалети и Антонио Конте вече са фаворити за поемане на адзурите.

Говорейки пред "Куотидиано Национале" цитиран от Calciomercato.com, майката на Манчини Мариана първо беше попитана дали е знаела за оставката му предварително.

"Не знаех нищо, кълна се. Разбрах от братовчедка ми. Тя ми се обади преди малко и каза, че по телевизията са казали, че Роберто е подал оставка. И аз бях изненадана.”

Тогава тя коментира дали той се е оплаквал от ролята си през последните месеци. „Вижте, ще обясня нещо. Ние с Роберто никога не говорим за работата му. Това винаги е било нашето отношение. Ние се интересуваме само той да е добре. Сега той е във Франция на почивка и все още не съм го чула. Със сигурност ще говоря с него по-късно и ще се опитаме да разберем нещо повече".

Тя спомена кога за последно е видяла сина си. „Ние всъщност току-що се видяхме! Той дойде тук на 2 август за рождения ми ден. Имахме хубав купон. След това на 5-ти той си тръгна и отиде в Сардиния за рождения ден на дъщерята на Филипо. Често говорим, ако това е така, но никога не сме говорили за националния отбор. Той е много честен и щедър човек, знаете това. Роберто е добър човек.”

Мама Манчини призна, че синът й все още се занимава със смъртта на Виали. „Точно така, Роберто има голямо сърце. Той така и не успя да преодолее смъртта на Джанлука Виали. Беше много привързан към него".

Виали почина преди половин година. Той беше шеф на делегацията на националния отбор на Италия и първи приятел на Манчини още от времето, когато играеха заедно в Сампдория.

Майката на Манчини беше попитана дали нещо конкретно не го притеснява в националния отбор. „Не знам, наистина. На мястото на Джанлука решиха да поставят друг (Буфон, бел.ред.), но дори не помня кой е. Те взеха решението преди няколко дни, ако не греша". Накрая мама Манчини говори какво мисли, че ще се случи по-нататък.

„Нямам представа, ще му се обадя и ще говоря с него, както винаги. Ако иска, Роберто ще ми обясни защо е взел това решение и ние, като негови родители, винаги ще бъдем близо до него. Това винаги ще бъде неговият дом.”