Наполи открива новия сезон в Серия А с гостуване на новака Фрозиноне утре. Адзурите обаче ще започнат защитата на скудетото, което спечелиха новия сезон без една от големите си звезди - Хвича Кварацхелия. Причината е лека мускулна травма. Грузинецът не пътува с отбора на Руди Гарсия за мача, който е утре вечер от 19,30 ч.

Sky Sport Italia и DAZN твърдят, че грузинската звезда няма да бъде на разположение. Интересното е, че се споменава мускулна умора, заради която крилото остава в Неапол, за да възстанови най-добрата си форма.

Треньорът Руди Гарсия говори за ситуацията на пресконференцията днес. "Квара? Игра 70 мин. в последната контрола и каза, че е почувствал нещо. Направихме ЯМР, който излезе чист, но след като не се чувства комфортно, няма да рискуваме. Предпочитаме да пропусне първия мач, но да е напълно готов", заяви Гарсия.

Серия А започва утре с Фрозиноне - Наполи, като по същото време се играе и мача Емполи - Верона. Другите 2 мача утре са Дженоа – Фиорентина и Интер - Монца, и двата от 21:45 ч. българско време.

Кварацхелия завърши миналия сезон като с 12 гола и 13 асистенции в Серия А. Той бе една от основните причини за титлата на Наполи.

Квара допринесе за първата титла на Наполи в Серия А от 33 години през 2022-23 г., като отбеляза 12 гола и направи 13 асистенции в 34 мача от лигата.

Хора като Елджиф Елмас или Джакомо Распадори се очаква да заменят грузинската звезда на лявото крило на Наполи във Фрозиноне.

Новият треньор на Наполи Руди Гарсия ще говори на пресконференция преди мача в 12:30 часа днес.