Вратарят на Лацио Иван Проведел се превърна в герой след като вкара изравнителния гол за крайното 1:1 срещу Атлетико Мадрид. Орлите измъкнаха точката в 94-ата минута, благодарение на страхотен гол с глава на стража си. Така хората на Маурицио Сари се спасиха от провал у дома.

Атлетико Мадрид поведе с гол в 29-ата минута. Бариос стреля от дистанция, но топката се отклони в защитник и излъга Проведел. Това е 20-и пореден мач в Шампионската лига, в който Лацио не успява да запази вратата си суха. Последният мач без инкасиран гол в турнира за римляните бе през 2003 г. срещу Бешикташ (2:0).

И двата отбора имаха много положения. Имобиле пропусна сам срещу вратаря, имаше и греда на Алваро Мората. Проведел направи редица спасявания, както и колегата му Ян Облак. Лацио завърши мача с 18 удзара, а Атлетико - с 8. Проведел направи и 5 спасявания в срещата.

Интересното е, че това не е първият гол в кариерата на вратаря. Той се разписа за Асколи срещу Юве Стабия през 2020 г. в мач от Серия В, за да донесе 2:2. Само още един италиански вратар е вкарвал гол от игра в Европа - Марко Амелия за Ливърно при 1:1 с Партизан за Купата на УЕФА през сезон 2006/07. И неговият гол е с глава.