Наполи получи петата си дузпа от началото на сезона при победата с 4:0 над Лече днес. Шампионът на Италия спечели втори пореден двубой, в който вкара 4 гола, както беше и срещу Удинезе през седмицата. Куриозното е, че в последните 15 години няма отбор, който да е получил 5 дузпи в рамките на първите пет кръга.

Две от тях бяха пропуснати – от Распадори и Осимен. Всъщност четирима различни изпълнители биха тези дузпи – Распадори, Осимен, Политано и Жиелински.

Треньорът Руди Гарсия увери, че Наполи "е на прав път". За последните два мача отбора му вкара 8 гола при седем различни голмайстори.

"Контролирахме добре мача. Искахме да започнем силно, да вкараме в началните 15 минути и се радвам, че откриващият гол дойде след статично положение, тъй като моят щаб беше определил, че това е оръжие, с което да ги ударим“, заяви Гарсия.

Първоначално Виктор Осимен бе резерва, но влезе на почивката и се разписа с глава след подаване на Кварацхелия. Когато обаче Наполи получи дузпа, Осимен не я изпълни, а остави Матео Политано. Като се има предвид, че Гарсия заяви, че нигериецът все още е техен първи избор за изпълнение на дузпи, дали Осимен активно избягва отговорността да бие дузпите, след видеото пуснато в Тик Ток от Наполи, което осмива пропуска му срещу Болоня?

"Не е така днес. Той не беше първият избор, като се има предвид, че не започна мача. Във всеки случай обикновено пиша списък, за да има ред и да няма война за това кой да изпълни дузпата. Тук сякаш е обратното, те се надпреварват да предадат топката на някой друг, мисля, че така ми харесва повече!"

С оглед на предстоящия сблъсък в Шампионската лига срещу Реал Мадрид Кварацхелия и Осимен бяха заедно само 15 минути днес.

"Днес е Серия А, имаме три дни и една пресконференция преди Шампионската лига. Доволни сме от тази победа, нямаше контузии и най-важното сега е да се възстановим, за да можем във вторник вечер да дадем най-доброто от себе си пред нашите фенове."