Старши-треньорът на Лацио - Маурицио Сари, заплаши да прекрати преждевременно спортната си кариера в знак на протест срещу администрациите, които изпълват календара с безброй мачове всяка година.

Ако продължават да редят така графика, ще спра да работя. Това вече не е футболът, на който се наслаждавах в миналото. Будя се сутрин и не мога да си спомня с кого е следващият ни мач“, каза гневно италианецът пред Sky.

„Римските орли“ са в цикъл от мачове за всеки 3-4 дни, както са на практика и всички останали водещи отбори из Европа. Идната седмица пък идва паузата за националните отбори, но това съвсем не означава, че играчите ще си починат, защото отново по-голямата част от тях се състезават за тимове от ранга на Лацио.

Само през миналата кампания тимът записа 50 мача във всички турнири, което се равнява средно на около една среща всяка седмица. И това при условие, че не броим ангажиментите на националите, които се включиха в Световното първенство и квалификациите за различните международни турнири. Числата набъбват осезаемо, ако включим и лятното турне, което вече всеки един клуб организира, като част от подготовката си, но всъщност истинската цел е да се печелят пари на пазари извън Европа.

Маурицио Сари подписа с Лацио през лятото на 2021 г. и само в рамките на две години вече има зад гърба си точно 106 мача.