Ръководителят на делегацията на италианския национален отбор Джанлиуджи Бухон смята, че Евро 2032 ще бъде отлична възможност за страната, но съжалява, че не е играл на голям международен турнир в родината си.

45-годишният бивш вратар присъства при обявяването на Италия и Турция за домакините на Европейското първенство по футбол през 2032-а на церемония в Нион (Швейцария).

"Това е огромно удоволствие. Федерацията свърши убедителна работа", каза световният шампион с Италия от 2006 година пред телевизия Sky Sport Italia.

"Вярвам, че когато подобно състезание се организира от твоята родина, това е запомнящо се за младите хора, тъй като е преживяване, който никога няма да забравят. Много пъти, благодарение на тези емоции и чувства, те се насочват към футбола и никога не го изоставят. Едно от нещата, за които съжалявам в кариерата си е, че не играх на Световно първенство или Еврошампионат на италианска земя.

"Това трябва да се използва като възможност за модернизиране на инфраструктурата и тласък за развитието на футбола. Имаме девет години, така че да измислим нещо, което ще носи дългосрочни ползи", продължи легендарният бивш футболист на Ювентус.

"Девет години са дълго време, така че всичко моге да се случи. В момента имаме отбор, който с качествата на нашите играчи и силата на треньора и неговия екип, тръгнахме в посока, която да ни носи задоволство в следващите две или три години. Това, което ще дойде впоследствие, ще бъде резултат от свършеното в момента и в последните две-три години", добави Джанлуиджи Буфон./БТА

Снимка: БГНЕС