Новият треньор на Салернитана Филипо Индзаги постигна първа победа начело на Морските кончета. Тимът от Кампания разби 4:0 Сампдория на бившия му съотборник Андреа Пирло. Срещата бе от 1/16-ина финалите на Купата на Италия. Успехът донесе на Салернитана битка с Ювентус в следващия кръг на турнира.

Индзаги дебютира с инфарктно равенство 2:2 срещу Каляри в Серия А, а през миналия уикенд Салернитана загуби от Дженоа с 0:1. Първата победа под ръковдството на Индзаги дойде без звездата Булай Диа, който не бе в тима, заради мускулни болки. Още на полувремето Морските кончета водеха с 2 гола благодарение на попаденията на Чукубуикем Икуемеси и Лум Чауна. Чауна добави трети гол в 67-ата минута, а Джован Кабрал оформи крайното 4:0 четири минути преди края на редовното време.

Междувременно Пирло продължава да е подложен на сериозни критики като треньор на Самп, като в момента отборът му е на 18-о място в класирането на Серия Б. Добрата новина за Сампдория беше завръщането на нападателя Андреа Конти, който беше контузен повече от година.

Междувременно Салернитана се класира за осминафиналите, където трябва да се изправи срещу Ювентус в мач, който в момента е насрочен за 10 януари, въпреки че официалните дати и часове все още не са потвърдени. Юве е един от бившите отбори на Индзаги.