Италия обяви приятелски мачове срещу Турция в Болоня на 4 юни, след което ще приеме Босна и Херцеговина в Емполи на 8 юни. Това са последните проверки от подготовката за Евро 2024 в Германия, който ще види адзурите в група с Албания, Испания и Хърватия. Италианската федерация потвърди, че мястото за мача с Турция на Винченцо Монтела във вторник, 4 юни, ще бъде "Ренато дал Ара" в Болоня.

Той беше организиран също така, за да отпразнува факта, че Италия и Турция ще споделят задълженията си за домакинство на Евро 2032. След това Спалети трябва да посочи окончателния си отбор от 23-ма играчи за първенството в Германия до 7 юни. Друг приятелски мач е насрочен срещу Босна и Херцеговина на стадион "Кастелани" в Емполи в събота, 8 юни.

Този стадион беше избран, защото на него Спалети на практика започна своята треньорска кариера в Емполи, извеждайки ги до промоция от Серия C до елита през 1997-98. Единственият предишен мач на Италия в Емполи беше победа с 8:0 над Сан Марино през май 2017 г. в контрола.