Пипо Индзаги призна, че е „очаквал много различно“ представяне на Салернитана при поражението от Емполи на старта на 24-ия кръг в Серия А. Морските кончета загубиха у дома с 1:3 в директна битка с пряк конкурент за оцеляването. Салернитана остава на последното място в класирането само с 13 точки на сметката си.

Гостите поведоха на "Ареки" с късмет, тъй като центрирането на Николо Камбиаги се отклони в Алесандро Дзаноли и влезе в мрежата. Шон Вайсман записа дебютен гол в Серия А, за да изравни, но Марко Пелегрино първо направи дузпа, реализирана от М’Байе Нианг, след което загуби топката евтино за контраатака на Матео Канселиери.

„След изравнителния гол Емполи беше притиснат в собственото си наказателно поле, ние контролирахме и не смятах, че можем да допуснем в този момент“, настоя Индзаги. "Разочароващо е, защото от януари насам всеки удар към целта срещу нас изглежда отива в мрежата. Тъжен съм, защото феновете, президентът и клубът заслужаваха различен резултат. Имайки предвид това, все още има много точки за грабване и трябва да продължим да вярваме.“

Салуернитана вече изостава на пет точки от спасителния бряг и съдбата на треньора изглежда решена. Остава да видим дали Индзаги все още ще бъде треньор на Салернитана до следващия кръг, тъй като президентът Данило Йерволино бързо губи търпение.

„Сега имаме някои силни защитници и други играчи се завръщат, така че с пълен състав можем да се състезаваме за победите, от които се нуждаем. Моят екип и аз сме разгорещени, трябва да продължим да вярваме.”

Ако Индзаги бъде уволнен, това ще бъде третата смяна на треньор в Салернитана този сезон, тъй като Пауло Соуса беше уволнен в началото на октомври, за да дойде Пипо. Откакто пое ръководството, Индзаги записа три победи, четири равенства и 10 поражения, като спечели една точка от последните седем кръга.