Салернитана потвърди уволнението на Филипо Индзаги. Очаква се той да бъде заменен официално от Фабио Ливерани, който по-късно днес да подпише контракт начело на Морските кончета. Това е второ треньорско уволнение в Салернитана за сезона. Пипо Индзаги замени Пауло Соуса през есента, но спечели само 3 мача начело на тима във всички турнири. Уволнението му идва два дни след загубата 1:3 от Емполи в петък вечерта. Салернитана е последен в класирането на Серия А само с 13 точки в актива.

"Салернитана освобождава треньора на първия отбор Филипо Индзаги от задълженията му", се казва в изявление на клуба. „Клубът благодари на треньора за неговия ангажимент и му желае всичко най-добро за бъдещето на кариерата му.“

Индзаги беше назначен през октомври 2023 г. да замени Пауло Соуса. По онова време Морските кончета нямаха победа за сезона. Пипо изведе тима до два успеха в Серия А, но това не бе достатъчно при 4 равенства и 10 загуби.

Бившият полузащитник и треньор на Парма Фабио Ливерани ще замени Индзаги на стадион "Ареки" и според Скай Спорт Италия 47-годишният бивш футболист ще подпише договора си още днес. Салернитана е на дъното в таблицата на Серия А със само 13 точки в 24 мача. Те имат най-слабата защита в лигата с 47 допуснати гола.