Последните информации от Италия показват, че Валтер Мадзари ще остане на пейката на Наполи поне до първия мач срещу Барселона от осминафиналите на Шампионската лига идната седмица, но треньорът на Словакия Франческо Калцона, най-вероятно ще смени Валтер Мадзари. Очаква се Калцона да бъде на трибуните за мача между Наполи и Барселона.

Множество източници твърдяха през последните 24 часа, че равенството 1:1 с Дженоа може да бъде последната капка за Мадзари, който има дори по-лоша средна стойност на точките на мач от своя предшественик Руди Гарсия. Шампионът на Италия е девети в класирането и вече изостава драстично от топ 4.

Сега различни информации отбелязват, че докато ситуацията е напрегната, Мадзари поне ще бъде на пейката за първия мач от осминафиналите на Шампионската лига срещу Барселона, на стадион Диего Армандо Марадона в сряда вечер. Въпреки това, по доста любопитен обрат на съдбата, фаворитът да го замести ще наблюдава на трибуните.

Това е така, защото треньорът на Словакия Калцона вече беше поискал акредитация преди седмица, виждайки това като възможност да види халфа Станислав Лоботка в действие. Калцона не е непознат за Наполи, тъй като той беше в треньорския щаб в два различни периода, асистирайки на Маурицио Сари от 2015 до 2018 г., след което се завърна като помощник на Лучано Спалети за кампанията 2021-22.

Той напусна, за да поеме треньорския пост на националния отбор на Словакия през август 2022 г. Според Sky Sport Italia и Sportitalia, ако Калцона трябва да поеме поста в Наполи, това щеше да е само до края на сезона и ще сподели вниманието си със задълженията си в Словакия. Друг кандидат за заместник на Мадзари е Марко Джампаоло, бивш играч на Милан, докато Руди Гарсия технически все още има договор.