След поредната загуба този сезон, този път с 2:3 у дома от Емполи, треньорът на Сасуоло Давиде Дионизи е на път да бъде уволнен. Смята се, че клуба ще се раздели с треньора, защото неровердите са в дъното на таблицата и заплашени от изпадане. Според пресата в Италия, Фабио Гросо е фаворит да поеме отбора.

Сасуоло на два пъти изравняваше срещу Емполи днес, но в добавеното време Симоне Бастони донесе победата за тосканци. От последните 13 мача в Серия А и Купата на Италия, Сасуоло има само една победа и 2 равенства. Сезонът е много странен за Неровердите, защото през есента те победиха в поредни мачове Интер и Ювентус, но са в дъното на класирарнето.

Гросо има сериозен опит вече като треньор. Той изведе Фрозиноне до промоция от Серия Б през миналия сезон, само за да си тръгне през лятото, след което имаше кратък период като треньор на Олимпик Лион от 18 септември до 30 ноември. През това време той записа една победа, две равенства и четири поражения, а времето му във Франция приключи зле. Гросо се нуждаеше от множество шевове на лицето си, след като феновете на Олимпик Марсилия замеряха с камъни автобуса на отбора.